GÖRÜNTÜLÜ

DEM Parti: Bir oy bile çok önemli, herkes sandığa gitmeli!

DEM Parti seçim çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. DEP Parti, tek bir oy'un bile çok önemli olduğunu belirterek herkesi 31 mart günü oy kullanmaya çağırıyor.

YEREL SEÇİM

Şırnex'in Qileban (Uludere) ilçesinde eşbaşkan adayları Feride Ender ve Ali Ürek, kent merkezinde broşür dağıttı. Broşür dağıtımı, kısa bir süre sonra yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşe dönüştü. Yürüyüş esnasında sık sık “Rabe DEM hat” sloganı atıldı. Eşbaşkan adayları, seçmenlere “iradenize sahip çıkın” çağrısı yaptı. Yürüyüş sonrası seçim bürosu önünde açıklama yapıldı. DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Abdullah Gün, “31 Mart’ta sandık başına giderek irademizi belirliyoruz. Uludere’de ikametgahı olan seçmenlere çağrımız; bize ulaşın ve gelin oylarınızı kullanın. Bir oyla çok şey değişir” dedi. 

MÛŞ

DEM Parti Mûş il ve ilçe örgütleri  aralıksız seçim çalışmasını yürütüyor. HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkkazak ve DEM Parti Mûş Milletvekilli Sümeyye Boz, Milazgir’in (Malazgirt) Dûgnûk (Konukkuran) beldesinde, belediye eşbaşkan adayları Aşan Ateş ve Agit Çetin ile beraber seçim çalışmalarına katıldı. 

Seçim bürosu önüne gelen DEM Partili heyetini halk, “Jin jîyan azadî” ve alkışlarla karşıladı. Saygı duruşunun ardından konuşan DEM Parti Milazgir İlçe Eşbaşkanı Kemal Özel, Kürt halkının mücadeleci bir halk olduğuna vurgu yaparak, bir kez daha 31 Mart’ta Kürt halkının iktidara ve muhalefete gücünü göstereceğini vurguladı. 

DEM Parti Dûgnûk Belediye Eşbaşkan adayı Aşan Ateş, belediyeyi talan eden ve soyanlara karşı başta Dûgnûk olmak üzere Kurdistan’nın birçok merkezinde cevap olacaklarını söyledi. Dûgnûk Belediye Eşbaşkan adayı Agit Çetin ise,  “Talan, rant ve hırsızlık olan partilere geçit vermeyeceğiz. Yıllardır her alanda mücadele veren Kürt hareketi herkese cevap olacak.” dedi.

Mûş Milletvekilli Sümeyye Boz da, bu direnişi ve mücadeleyi 31 Mart’ta kadar sürdüreceklerini ve zaferi 1 Nisan’da kutlayacaklarının kaydetti.

HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkkazak, şu şekilde konuştu: “Yıllardır Kürt halkı, kendi dilli, kimliği ve varlığı için mücadele ediyor. Fakat bizler bunları isterken, iktidar sürekli savaş, silah ve ölümle bize karşılık verdi. Gün geldi dilimizi katlettiler, gün geldi doğamızı katlettiler, gün geldi kardeşimizi ve babamızı katlettiler. Bizler boyun eğmedik, zalimlere ve bunca politikaya rağmen boyun eğmedik. Seyit Rıza’nın da dediği gibi; ‘Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim bu bana dert oldu ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim bu da size dert olsun’ biz diz çökmeyen bir gelenekten geliyoruz. Artık iktidarın oyunlarını da yalanlarını da biliyoruz. Bizim mücadelemiz, bunların yalanları ve oyunları karşısında direnişle sonuçlanacak. Bu seçim Kürt halkının ve Kurdistan coğrafyasının özgürlüğü gibi görüyor ve bu hassasiyetle yaklaşıyoruz.”

Heyet, halk buluşmasının ardından Milazgir’de esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

RIHA

Bêrecûk ilçesinde DEM Parti adayları Berivan İlkaya Manas ve Mehmet Begit tarafından yürütülen çalışmalara kent Milletvekili Ömer Öcalan’da katıldı. Öcalan ve adaylar Bêrecûk Fıstıkçılar Sitesi’nde esnaf ile buluştu. Ziyarette konuşan DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, “Bizim en büyük gücümüz halkımızdır. Biz gücümüzü halkımızdan alırız. Biz bu toplumun bir parçasıyız. Bu halkın içinde çıkıp bu ilçeyi birlikte yönetmek istiyoruz. Bu güç birliği ile olur. 31 Mart’a kadar herkes görev almalı. Asıl bizim işimiz 31 Mart’tan sonra olacak. Biz bir enkaz devir alçağız çünkü. Birlikte kolektif akılla hareket edip bu ilçeyi layık ettiği şekilde ayağa kaldırırız” diye belirtti

DEM Parti Riha Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Celalettin Erkmen, merkez Eyyübiye ilçesi eşbaşkan adayları Adalet Eriş ve Halil Akbaş’la birlikte Riha Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.  

Wêranşar Belediye eşbaşkan adayları Bedriye Yorgun ve Serhat Dicle İnan, seçim çalışmalarına ilçe merkezinde bulunan kadınlar tarafından iletilen iş yerlerini ziyaret ederek başladı. Eşbaşkan adayları ardından Tilbender, Mozik, Mangesor ve Karakuzu kırsal mahallelerinde düzenlenen halk buluşmalarına katıldı. Eşbaşkan adaylar, düzenlenen toplantılarda görüş ve öneriler alarak DEM Parti’nin seçim sonrası projelerini anlattı.  

Sêwereg ilçesinde ise belediye eşbaşkan adayları Yıldız Çetiner ile Ali Dusak, ilçe kırsalında Keloşk, Bab ve Kefcal kırsal mahallelerinde halkla bir araya geldi. Eşbaşkan adayları seçmenlerden yerel seçimler için destek istedi. Pirsûs ilçesinde ise eşbaşkan adayları Ayten Kaya ile Müslüm Baran'ın içinde bulunduğu heyet Yıldırım mahallesinde ev ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Ardından kırsal Hemî ve Alikoy mahallerinde halk buluşması yapıldı. 

Hewag ilçesindeki çalışmalara kentin milletvekili Ferit Şenyaşar’da katıldı. Eşbaşkan adayları Aygün Kapıkayalı ve İsmail Yıldız ile birlikte ilçe merkezinde ki esnaflar ziyaret etti. Yoğun seçim çalışmalarının devam ettiği ilçelerden biri olan Serêkaniyê ilçesinde adaylar ayrı gruplar halinde esnaf ziyaretleri ve kadın toplantıları düzenledi. DEM Parti belediye eşbaşkan adaylarından Rahşan Yazar merkez Mevlana ve Adnan Menderes mahallelerinde düzenlenen toplantılarda kadınlarla buluştu. Diğer eşbaşkan adayı Uğur Kahraman ise eş zamanlı olarak ilçe esnafını ziyaret ederek, projelerini anlatan el kitapçıklarını dağıttı. 

AMED

DEM Parti, seçim çalışmaları kapsamında Sosyal Danışmanlık Merkezi ile bir araya geldi. DEM Parti Amed İl Örgütü binasında gerçekleştirilen buluşmaya DEM Parti Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Serra Bucak, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray ve DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin katıldı. 

DERSIM 

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Çepni ve Dersim Milletvekili Ayten Kordu’nun da katılımıyla, Alibaba ve Yenimahalle’de gerçekleşen seçim çalışmalarına yüzlerce partili katıldı. “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Jin jiyan azadî” ve” Dersim yê mao, wayir vêcîme” sloganları ve zılgıtlarla mahallelerde yürüyüş gerçekleştirildi. Belediye eşbaşkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak eşliğinde halkla buluşuldu. Halka dönük halkın yoğun ilgisi görülürken, çoğunluğun gecekonduların oluşturduğu mahallelerde pencere ve balkonlardan zafer işaretleri ve alkışlar yükseldi.

Dersim İttifakı ve DEM Parti’nin, mahalle çalışmaları sırasında özel askeri panzerler tarafından sürekli olarak tacize maruz kaldı. Buna karşın, belediye eşbaşkan adayları seçimlerde halkın iradesinin kazanacağını belirtti. Dêrsim Eşbaşkan adayı Birsen Orhan, “OHAL’de miyiz, seçim de mi? Belli değil” sözleriyle tepki gösterdi. 

Yürüyüş sırasında asker ve polis oylarının taşınmasına karşın, “sandığa gelin” çağrısı yapan Ayten Kordu, “Dersi topraklarının yiğit halkı 31 Mart’taki yerel seçimlerde hepinizi sandığa bekliyoruz. Biliyoruz ki yiğit halkımız Dersim İttifakı’nı her koşulda destekleyecektir. 31 Mart’ta mutlaka sandıklara gidelim. Demokratik ekolojik, kadın, özgürlükçü bir yerel yönetim için, halkçı bir yerel yönetim için hep beraber oylarımızı kullanalım. Wurze Dersim” dedi.

ADANA

Adana’da da sokak sokak kapı kapı dolaşıp seçmenlerden destek istiyor. Partinin Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Mahfuz Güleryüz ve Arife Çınar, sandık başına gitmeye dört gün kala kentteki seçmenlere çağrıda bulundu.

Eşbaşkan adaylarından Mahfuz Güleryüz, "4 günümüz kaldı. Emin olun Adana'da yeni bir tarih yazmanın, yeni bir yönetim anlayışı açığa çıkarmanın vakti geldi de geçti bile. Hep birlikte yeni bir yönetim anlayışı, yeni bir yönetim mekanizması kuralım. Bu, 31 Mart kadar yakın ve bir oy kadar mümkün" dedi.

Eşbaşkan adayı Arifa Çınar ise, "Bu düzeni hep birlikte bozmalıyız. Bir oy bile çok önemli. Bu yüzden de 31 Mart'ta halklar sandığa gitmeli. Halkların, inançların, kadınların, gençlerin sözünü kuracağı demokratik belediyecilik anlayışı için oylar DEM'e diyoruz. Haydi sandık başına gidip mührümüzü DEM Parti'ye basalım" diye konuştu.

MÊRDÎN

DEM Parti Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Ahmet Türk ve Devrim Demir, Rişmil (Yeşilli( ilçesinde ziyaretler gerçekleştirdi. DEM Partililer, Yeşilli ilçe merkezi ve ilçenin Şurê (Dereyanı), Tuxûbê (Sancarlı), Zeytuna (Zeytinli), Aluca (Alıçlı), Kuruma (Kütüklü) mahallelerinde halkla buluşuldu. 

DEM Parti Mêrdin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, "Herkesin bir oyu var. O oyumuza sahip çıkmalıyız. Sesimiz güçlü bir şekilde sandıklardan çıkmalıdır. Geleceğimizi ilgilendiren bir seçim bu. Bu yüzden hem hizmetlerimizi yapacağız hem de dilimize, kimliğimize ve geleceğimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

Diğer Eşbaşkan Adayı Devrim Demir ise, şöyle konuştu: “Bizler hem şehirlerimizi hem de kendimizi yönetibiliriz. Geleceğimizi özgürleştirebiliriz. 31 Mart seçiminde Kürdistan’da sandıklardan yüksek bir oyla çıkacağız. Bizi tanımayan bu sisteme karşı en iyi cevap bu şekilde olacaktır. Zaman bizim zamanımız. Zaman partimizin zamanıdır.” 

Konuşmaların ardından kırsal mahalle ziyaretleri ev ev, kapı kapı sürdü.